De Alcoa Foundation investeert $100.000 in de enige universiteit van Suriname. Dit vormt onderdeel van een investering van $1 miljoen in Suriname in de afgelopen vijf jaar

PITTSBURGH EN PARAMARIBO, Suriname--(BUSINESS WIRE)-17 maart 2005--Alcoa Foundation heeft vandaag bekend gemaakt dat het meer dan in de komende vier jaar meer dan $100.000 zal investeren in een programma aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname ter versterking van de onderzoekscapaciteit van de afdeling Geologie en mijnbouw.

Door deze schenking kunnen studenten van de Anton de Kom Universiteit samen met de Universiteit van Utrecht deelnemen aan veldwerk in Spanje. Tevens komen hierdoor de financiële middelen beschikbaar voor drie doctoraalbeurzen en drie toelagen voor student-assistenten binnen de afdeling.

De vierjarige schenking vormt onderdeel van het streven van de Alcoa Foundation om de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheidszorg in het land te verbeteren, waar het Alcoa-onderdeel Suralco, met locaties in Paranam en Moengo, is gevestigd. In de afgelopen vijf jaar heeft Alcoa Foundation meer dan $1 miljoen toegekend aan nonprofit-organisaties in Suriname als onderdeel van haar missie om de levenskwaliteit te verbeteren van Alcoa-gemeenschappen over de hele wereld. Enkele van de andere instellingen die hebben meegedeeld in de $323.000 aan schenkingen die de Alcoa Foundation in 2004 heeft toegekend in Suriname zijn:

-- Granman Forster School in Lange Tabbetje in Paramaribo voor de financiering van een computercentrum.

-- Stichting ter bevordering van de regionale volksgezondheid in Paramaribo voor een volksgezondheidsprogramma.

-- Stichting Lands Hospital in Paramaribo voor apparatuur ter verbetering van de overlevingskans van patiënten die een hartaanval krijgen.

Alcoa is sinds 1916 actief in Suriname, waar het zich oorspronkelijk concentreerde op de bauxietwinning. Deze maand werd de uitbreiding van de zuiveringsinstallatie voor aluminium van Suralco in Paranam met 250.000 metrische ton per jaar (ton/jaar) voltooid.

De Alcoa Foundation

De Alcoa Foundation, die in 1952 werd opgericht, is een wereldwijde organisatie die actief investeert in de verbetering van de levenskwaliteit in de landen overal ter wereld waar Alcoa vestigingen heeft. De schenkingen van de Foundation voorzien in wereldwijde en lokale behoeften op gebieden als: instandhouding en duurzaamheid, algemene opleiding en werkplaatsvaardigheden, samenwerking met bedrijfsleven en gemeenschap en veilige en gezonde kinderen en gezinnen. De Alcoa Foundation beheert de programma's ACTION en Bravo! van Alcoa, waarbij erkenning wordt getoond voor de vrijwillige inspanningen van medewerkers door middel van schenkingen aan de organisaties waarvoor zij actief zijn. Breng voor meer informatie over de Alcoa Foundation een bezoek aan www.alcoa.com, onder Community.

Over Alcoa

Alcoa is 's werelds meest vooraanstaande producent en manager van installaties voor primair aluminium, verwerkt aluminium en alumina (aluminiumoxide) en is werkzaam in alle belangrijke aspecten van de industrie. Alcoa levert aan haar afnemers in de luchtvaart-, automobiel-, verpakkings-, bouw- en constructie-, handelstransport- en industriële markten een totaaloplossing van ontwerp, ingenieurschap, productie en andere capaciteiten van de Alcoa-bedrijven. Naast aluminiumproducten en -componenten brengt Alcoa ook consumentenmerken op de markt, zoals Reynolds Wrap(R) aluminium- en plasticfolie, Alcoa(R) wielen en Baco(R) huishoudfolie. Alcoa is ook werkzaam op het gebied van vinyl gevelbeplating, behuizingen, bevestigingssystemen, precisiegieten en elektrische distributiesystemen voor auto's en vrachtwagens. Het bedrijf heeft 131.000 werknemers in 43 landen en maakt al 45 jaar deel uit van de Dow Jones Industrial Average Index en sinds 2001 van de Dow Jones Sustainability Index. Meer informatie is te vinden op www.alcoa.com.