Wereldwijde markten

  • Gietaluminium
  • Aluinaarde
  • Automobielindustrie
  • Commercieel vrachttransport
  • Industriële producten en dienstverlening
 

English

go

 

What's New in Suriname

Sustainability-rapport voor 2008 van Alcoa beschrijft betrokkenheid bij gemeenschappen, klanten en aandeelhouders

April 14, 2009
more

 

Alcoa wereldwijd nieuws

Lees hoe Alcoa over de hele wereld in het nieuws staat op de wereldwijde website van het bedrijf. 

meer

Alcoa is al sinds 1916 werkzaam in Suriname. Het bedrijf, nu Suriname Aluminum Company, L.L.C. (Suralco L.L.C.) genaamd, hield zich aanvankelijk vooral bezig met het winnen van bauxiet, een erts waaruit aluminiumoxide wordt verkregen, gebruikt voor het vervaardigen van aluminium. In 1958 sloot Suralco een overeenkomst met de regering van Suriname voor het ontwikkelen van een waterkrachtcentrale in het land, waardoor de aluminiumindustrie naar het platteland verplaatst kon worden. Tegenwoordig produceert Suralco dagelijks ongeveer 3.500 ton aluminiumoxide in de vestiging in Paranam. 

 

Suralco viert 95 jaar bauxietindustrie in Suriname


Op maandag 19 december a.s. zal Suriname Aluminum Company, L.L.C. (Suralco) het feit herdenken dat 95 jaren geleden het eerste bauxieterts werd ontgonnen in Moengo, Oost-Suriname. Dit is een markante mijlpaal in de geschiedenis van de maatschappij en voor Suriname. Met ongeveer 1.200 employés en contractarbeiders is Suralco een bijzondere actor in de Surinaamse samenleving.

Dit heuglijk feit mag niet ongemerkt voorbij gaan. Er is een feestcommissie ingesteld die al heel vroeg aan het werk is gegaan om hiervoor te zorgen. Op 19 november is er een startsein gegeven van een feestmaand en is er met een partybus en een drumband haast alle afdelingen van Suralco zijn bezocht. Met de aankondiging en leuke weggeefprijsjes zijn de employés op de hoogte gesteld van de viering van 95 jaar bauxietindustrie in Suriname. Vanaf dat moment zijn er korte presentaties en aankondigingen geweest in de afdelingen, in meetings en zijn er banners geplaatst in en buiten de plants. Eind november heeft elke employé een cadeau ontvangen in verband met 95 jaar bauxietindustrie.

Ook de externe actoren zijn bedacht in de viering van dit feit. Op 15 december zijn aan een aantal scholen computers geschonken tijdens een speciaal voor hun georganiseerde dag in Paramaribo. In de avonduren van maandag 19 december wordt er een receptie gehouden voor business en community relations en zullen aan de ‘2011 Alcoa Foundation grants recipients’ een cheque worden overhandigd.

Op de dag zelf zal voor de employés op 2 locaties feest tegelijkertijd feest gevierd worden. De employés van Moengo Mines en het Nassau Project Team zullen op Moengo de benen los gooien met één van Suriname’s populairste bands en genieten van een hapje, een drankje en andere feestelijke onderdelen. Voor de employés van Paramaribo, Paranam Refinery, Afobaka Hydro Dam en de Successor Mines zal het feest net zo groots gehouden worden met die andere populaire band van Suriname en met even zoveel eten en drinken en gezelligheid op Paranam.-.