GO

Vliesgevel AA 100 Q Twist

Product Beelden

AA100QTwist AA100QTwist Lakeside_AA100QTwist Detail_AA100QTwist
AA100QTwist
AA100QTwist
AA100QTwist
AA100QTwist
Lakeside_AA100QTwist
Lakeside_AA100QTwist
Detail_AA100QTwist
Detail_AA100QTwist

Product Specificatie

AA 100 Q Twist - Aluminium gevelsysteem voor vrij gebogen gevels

De AA 100 Q Twist is de eerste vliesgevel ter wereld welke in vrijwel alle afmetingen gebogen kan worden. Deze vrij gebogen gevel kan worden uitgerust met een taatsraam met een meerpuntsslot. Deze productontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de architect Dr. ir. Karel Vollers, Van Campen Aluminium en Alcoa Architectuursystemen.
 
De techniek
De AA 100 Q Twist is gebaseerd op het gevelsysteem AA 100 Q dat door Alcoa Architectuursystemen ontwikkeld is voor het construeren van rechte, schuine en gesegmenteerde gevels. Kenmerkend voor de AA 100 Q Twist is de opdeling in een stijf achterliggend profiel dat parallel aansluit op het systeem van vloeren en wanden en een beglazingsprofiel dat meedraait met het bollende glasvlak en daarbij steeds vlak tegen de ruit ligt. Hierdoor lopen staande en liggende vlakken in de AA 100Q Twist vloeiend in elkaar over. De uitvinding van de AA 100 Q Twist betekent een doorbraak op dit gebied. Een gebogen glazen gevel met een geïntegreerd taatsraam, opent de deur naar een nieuwe vorm van vrije architectuur.
 
Probleem bij standaard systemen:
• variërende aansluiting met gebouw
• torderen van grote profielen met complexe doorsneden is erg duur
• met name wanneer alle met variërende straal verschillend 3D gebogen zijn
 
Oplossing:
• het achterprofiel is simpel van doorsnede en hoeft slechts 2D te worden gebogen
• het glasprofiel is, door de grote straal van gevels, handmatig te buigen
• aansluiting met wand, kolom, vloer is te standaardiseren tot bijv. haaks of parallel
• eenvoudig meten en positioneren
• ook de ramen zijn samengesteld uit standaard componenten
 
Voor verdere vragen en/of behoefte aan projectgerichte adviezen, verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen.


Klik op de link hieronder voor het downloaden van gedetailleerde informatie over onze producten.Voor het bekijken van documenten in PDF-indeling hebt u Adobe Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden van de website van Adobe.