GO

Over Alcoa Architectuursystemen
BCS Overzicht
Achtergrondinformatie over Alcoa BCS (Building and Construction Systems), zijn producten en diensten en informatie over de moedermaatschappij, Alcoa - het grootste aluminiumconcern ter wereld. (EN) 
ga naar

Alcoa Architectuursystemen
Alcoa Architectuursystemen is een begrip in bouwend Nederland. Een grote verscheidenheid aan ramen, deuren, schuifpuien, serres en gevels zijn reeds van onze aluminium profielsystemen gemaakt en in indrukwekkende projecten verwerkt.  Een royaal aanbod in hang- en sluitwerk, vormgeving, kleur en oppervlaktebehandeling zorgt voor een grote mate van vrijheid in ontwerp en uitvoering. Door de vele mogelijkheden, de beproefde kwaliteit en de uitstekende prestaties worden de systemen toegepast in zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw (nieuwbouw en renovatie). De systemen zijn zeer geschikt voor inbraakwerende en brandwerende toepassingen. Daarnaast is Alcoa Architectuursystemen vooral ook een adviseur en ontwikkelaar, die graag meedenkt in het ontwikkelen van custom-made toepassingen om ook uw wensen en ideeën vorm te geven.
 
Alcoa in de bouwwereld
De Business Unit BCS (Building and Construction Systems) richt zich op twee hoofdactiviteiten ten behoeve van de bouwwereld: architectuursystemen en gevelbekleding. Wereldwijd is BCS te vinden onder de merknamen Kawneer en Alcoa in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Ierland, Marokko, Luxemburg, België en Nederland. De Nederlandse vestiging van Alcoa Architectuursystemen in Harderwijk ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien, serres en vliesgevels.
 
Alcoa in de wereld
Alcoa is wereldleider in de productie en verwerking van aluminium. Alcoa levert halffabrikaten en eindproducten aan klanten in uiteenlopende sectoren over de hele wereld, waaronder de verpakkingsindustrie, de consumentenmarkt, de automobiel- en wegtransportindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de bouwsector.